fbpx

DENGAN SHEA BUTTER, BIBIR CANTIK SEPERTI MODEL !

APA ITU SHEA BUTTER?

Shea Butter atau mentega Shea adalah superfood kulit yang berasal dari benih buah-buahan Shea (Karite) pokok dan yang semulajadi kaya dengan vitamin A, E dan F. Ia menawarkan perlindungan UV (ia adalah SPF ~ 6) dan menyediakan kulit dengan asid lemak penting dan nutrien yang diperlukan untuk pengeluaran kolagen.

Hanya dengan 1 kandungan, mengandungi 3 vitamin yang sangat berkhasiat.

3 KEBAIKAN SHEA BUTTER:-

  1. Bertindak sebagai pelembab (mosturizing) – Ia sering digunakan untuk melembapkan kulit kering dan membantu melindungi minyak semula jadi kulit.
  2. Mengurangkan keradangan – Membantu mengelakkan mutasi kulit dan sesuai untuk merawat jerawat.
  3. Melicinkan kulit – Mentega Shea membantu dalam pengeluaran kolagen semula jadi kulit dan mengandungi asid oleik, stearic, palmitic, dan linolenic yang melindungi dan menyuburkan kulit untuk mengelakkan pengeringan.

Antara produk pelembap bibir yang mengandungi Shea Butter:-

Sumber gambar : Youtube

Untuk pengetahuan anda, Pelembap Bibir SUCHI juga merupakan antara produk yang mengandungi kandungan semula jadi Shea Butter yang sangat berkhasiat.

-PELEMBAP BIBIR SUCHI-

Selalu kita pakai pelembap bibir sekejap je hilang. Bila pakai pagi, tengah hari dah hilang. Kadang-kadang pakai banyak baru nampak. Jangan risau, dengan pelembap bibir SUCHI, bibir anda kelihatan lembap dan berseri sepanjang hari. Tak risau lagi bibir kering atau merekah.

Untuk pengetahuan anda, Pelembab Bibir SUCHI ini juga SAH digunakan ketika IHRAM. Sebab bahan produk ini adalah semulajadi dan BEBAS ALKOHOL DAN PEWANGI. Mengandungi Lilin lebah, Minyak Zaitun, Minyak Bunga Matahari dan Mentega Shea. Produk ini memang bagus khas untuk para umrah dan haji. Dah ramai yang pakai. Yang paling penting, produk ini Yakin dan Selamat digunakan.

Keistimewaan Pelembap Bibir SUCHI:
1) Sah ketika Ihram
2) Melembap dan menghalang bibir daripada merekah
3) Melindung dan merawat bibir daripada kering
4) Mempunyai pelbagai ekstrak semulajadi

Ini testimoni daripada pelanggan. Alhamdulillah, maklum balas yang sangat positif!!!

Tak percaya lagi? Produk SUCHI telah berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), Brunei dan Singapura.

Produk HOT ITEM dipasaran sesuai digunakan di Malaysia dan istimewa buat para haji dan umrah di Tanah Suci!!! Dapatkan produk segera kliksini

panduan umrah tips umrah

Rujukan:-

Shea Butter Benefits https://wellnessmama.com/27324/shea-butter-benefits/